НОВИНИ


Авдеевка остава основният фокус на Москва. Руската армия - все по предвидима

27 5920 27.01.2024
Авдеевка остава основният фокус на Москва. Руската армия - все по предвидима

Основният фокус на руската армия продължава да бъде Авдеевка. Русия събира 40 хил. войници за нова атака, съобщава ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Михайло Подоляк. В същото време той е уверен, че Русия не е способна на нова мощна офанзива и залага на количество, а не на качество. За фокусът на руската армия върху Авдеевка съобщава и британското разузнаване.


"Днес руската армия е малко по-различна армия, те се бият с численост. Да, те имат съответните добри оръжия, които използват ъпреки това Русия вече не е в състояние да организира такава мащабна настъпателна операция. Днес те активно се опитват да извършват настъпателни операции в Донецко направление. Виждаме 60–80 сблъсъка там. Но Украйна, след две години война, разбира точно какво трябва да се направи и как и как да й се противопостави", посочи Подоляк. 


Освен това по-рано западни медии съобщиха, че Русия подготвя ново мащабно настъпление на украинска територия. Но Подоляк казва, че украинските военни се отнасят спокойно към тази информация.



За да унищожи руските резерви, Украйна се нуждае от ракети с голям обсег, каза Подоляк. Също така, според него, руската армия няма промени в стратегията и тактиката, така че Украйна разбира как Русия ще действа по-нататък.


"Да, те извършват определени концентрации и събират допълнителни сили. Но по отношение на нашата стратегия и тактика е абсолютно ясно какво ще направи Русия. Всичко, което правят като защитни действия, нападателни действия, концентрация, къде точно го правят и т.н.", коменттира Подоляк.

 

Русия продължава офанзивата си на няколко фронта в Украйна, но записва незначителни успехи, посочват на свой ред в доклад от британското разузнаване. Сред тези успехи са превземането от руските войски на село Крахмальное в Харковска област и село Веселое близо до Бахмут.

 

В същото време Украйна се фокусира върху "активна отбрана“. Русия води тристранна офанзива за обкръжаване на Авдеевка, посочват от Лондон.

 

"Украинските контраатаки пречат на руските войски да напреднат по-нататък в града. Основният маршрут за доставки на украинската армия остава недокоснат и украинските сили започват локални контраатаки, така че вероятно Авдеевка ще остане под украински контрол през следващите седмици“, прогнозира британското разузнаване.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама