НОВИНИ


Ген. Атанасов: Писмото на Митрофанова за "Альоша" - еманация на руската пропаганда

31 4795 27.01.2024
Ген. Атанасов: Писмото на Митрофанова за

Съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов отговори на руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова с писмо до руския парламент по повод разпространеното от нея изявление заради намерението паметника "Альоша" в Пловдив да бъде премахнат. Ген. Атанасов определи писмото на Митрофанова като “еманация на руските пропагандни внушения”.


Митрофанова скочи да брани “Альоша” с писмо до Държавната дума на Русия, говорейки за “варварска война” от страна на Запада срещу съветските паметници. Митрофанова без да иска похвали и партията на ген. Атанас Атанасов като "последователен поддръжник на прозападната ориентация на България".

 

“Днес изпратих официален отговор до председателя на Държавната Дума на Руската федерация по повод разпространеното от руския посланик Елеонора Митрофанова изявление относно инициативата на общинските съветници от ПП „Демократи за силна България“ в Пловдив за демонтиране на паметника на Съветската армия „Альоша“: 

 

Доколкото изпратената декларация представлява еманация на руските пропагандни внушения, част от хибридната агресия, която страната Ви води срещу България след 2014 г. насам, съм длъжен да подчертая следното –  за нас премахването на паметниците на окупационната Червена армия е ценностна борба за истината.Истината е, че от момента на поставянето им до днес тези останки в действителност имат силно символично значение. И то няма нищо общо с „братската дружба“ между нашите народи. В същността си те служат за две основни цели – първите пропагандни и вторите, дори по-страшни, отправящи явното внушение – „Вашата страна се намира под властта и милостта на руския шпагин“.

 

Отвъд използваните квалификации, които смятам да подмина, оценката, дадена от Държавната дума, за ролята на политическата партия, която имам честта да председателствам, в българския политически живот, е вярна. ПП „Демократи за силна България“ е наследник на българските държавници, които откъснаха страната ни от постсъветската сфера на влияние и направиха възможно членството й в НАТО и ЕС. ПП „Демократи за силна България“ е формацията, която първа определи новоимперската руска доктрина след 2008 г. като най-голям риск за националната сигурност на България; която се бори с години срещу реализацията на всички руски енергийни проекти на нашата територия; която осъди незаконната анексия на Крим и агресивната война срещу Украйна; която гарантира достойното място на България в отпора на цивилизования свят срещу кървавата война, която продължавате да водите. 

 

Искам да изразя дълбоката си убеденост, че Руската федерация ще изгуби войната, която започна и мирът в Европа ще бъде възстановен”, написа ген. Атанасов в профила си във Facebook


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама