НОВИНИ


Кметът на София В. Терзиев: Не може, докато търсим решение, другите да хвърлят камъни по нас

12 4535 28.01.2024
Кметът на София В. Терзиев: Не може, докато търсим решение, другите да хвърлят камъни по нас
Васил Терзиев

Решението за Обшински съвет на на София трябва да е общо за всички. Не може, докато търсим решение, другите да хвърлят камъни по нас. На всичко им е ясно, че не може да има трайно управленско мнозинство. В крайна сметка надделява разбирането у всички участници според мен, че градът има нужда от работещ Общински съвет, а не от нови избори Това каза кметът на столицата Васил Терзийски по bTV


"Договорката с нашите партньори беше реалистична и ние тръгнахме с тази идея г-н Бонев да бъде председател на Столичния общински съвет. Продължаваме да вярваме, че той ще бъде добър в тази си роля. Оказа се, че проблемът не е в него. Нито в егото му. Нито в това какъв човек ще се излъчим изобщо. Проблемът е, че ние имаме принципна позиция. За нас е важно това какво повлича със себе си, каза още каза кметът на София.

 

"13-и февруари идва скоро. Според много от юристите има предпоставки за нови избори, ако дотогава няма избран председател и не започнем работа. Надявам се, след още няколко кръга разговори, да успеем да се съгласим за човек, който да застане начело".

"Проблемът с осветлението не е решен - коментира още Терзиев. - Но е едно от нещата, за което ние сме заложили конкретни цели. Много наслоени проблеми има, много несъвършенства. Работим, за да отстраним всички тези бели петна, където не е ясно кой носи отговорност."
"При последните две почиствания сме изчистили над 80% повече тротоари като площ отколкото, когато и да е било при снеговалеж от предишния мандат. И сме ги глобили повече. Упражняваме контрол. Резултати започнаха да се виждат."

 

"Никога не съм имал никакви срещи и досег с хора с прякори - отговори на въпрос на водещия Терзиев. - Независимо дали е сметопочистване, или друга дейност общината иска да е добър партньор, но ще си отстоява във всеки един момент интересите."

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама