НОВИНИ


Министърът на финансите категоричен за датата на влизане в Еврозоната - 1 януари 2025 г.

8 3671 29.01.2024
Министърът на финансите категоричен за датата на влизане в Еврозоната - 1 януари 2025 г.
личен архив

Членството на България в еврозоната се очаква на 1 януари 2025 г., заяви министърът на финансите Асен Василев след среща с гръцкия си колега Ставрос Папаставру в Министерството на финансите.


След разговорите двамата направиха кратки изявления пред медиите на английски език, като подчертаха добрите междусъседски отношения и ролята на двете държави като фактор за по-добра свързаност.

Водени са разговори за подобряването ѝ по направлението юг - север, уточни Василев.

 

"Гърция също така подкрепя България както за пълното членство в Шенген, което означава отваряне на сухопътните граници и облекчаване на трафика по всички сухопътни граници, така и за членството ни в еврозоната, което се очаква на 1 януари 2025 година", отбеляза Василев.

Гръцкият гост отбеляза, че техните разговори са продължение на срещата между премиерите на двете страни акад. Николай Денков и Кириакос Мицотакис, която се проведе на 4 януари тази година.

 

"Гърция и България не само се радват на едни много добри съседски отношения, но те са стълбове на сигурността в една много несигурна среда", отбеляза министър Папаставру.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама