НОВИНИ


След ужаса: Бащата на малтретираното 5-годишно дете в Пловдив среща сина си

0 3693 30.01.2024
След ужаса: Бащата на малтретираното 5-годишно дете в Пловдив среща сина си

Бащата на малтретираното 5-годишно дете от Пловдив ще види сина си за първи път след изписването му от болница. 


За скандалният случай се разбра в средата на януари. Насилието потресе цялата страна и предизвика огромен отзвук в социалните мрежи. Детето е било обезобразено след побой от страна на мъжа, който живеел с майката. На места косата на детето е горена и липсва. 

 

Вчера бащата на момченцето заяви, че социалните власти отказват достъп до детето, което се намира в център от семеен тип. Институцията посочва, че противно на твърденията му, той знаел точното местоположение на сина си и е можел да го посещава.

 

“Днес по-късно предстои да се направи среща между бащата и детето. То е под закрила. Още докато беше в болница, на майката и бащата е връчена заповедта, с която беше настанено в центъра. В документа е отразен адресът, на който се намира момченцето. Затова няма как родителите да не знаят къде е", каза пред Нова телевизия началникът на отдел "Закрила на детето" в Пловдив Гергана Тошкова.

 

По думите й и в болницата момченцето било придружавано от екип на Центъра за семеен тип. На една от срещите бащата казал, че е спокоен, че има кой да се грижи за сина му и смята, че се полагат добри грижи за него.

 

По думите й е обсъдено с директора на центъра как точно да бъде изготвен график за срещи на детето с бащата и евентуално - с майката. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама