НОВИНИ


Протестиращи искат справедливост за Пейо. Съдът решава да остави ли в ареста заподозрените за убийството

1 3697 30.01.2024
Протестиращи искат справедливост за Пейо. Съдът решава да остави ли в ареста заподозрените за убийството
Пейо Пеев

Близки и приятели на убития Пейо Пеев се събират пред Съдебната палата в София. Това е поредната демонстрация, в която близки на удушения 44-годишен мъж ще поискат справедливост. Междувременно съдът решава дали да остави в ареста основните заподозрените Габриела Славова и майка й Красимира Трифонова. 


Делото в Съдебната палата започва в 10 ч. Прокуратурата обжалва наложената мярка на Габриела, която бе пусната под домашен арест. Обвинението иска постоянното й задържане под стража.

 

"Искаме да отправим апел към българския съд, който да наложи най-тежките мерки на двете обвиняеми. Считаме, че предвид всички изнесени данни, оставането на Габриела под домашен арест не е оправдано. Да не говорим за това, че както беше установено, децата дори не са при нея. Считаме, че човек, който е способен да отнеме живота на бащата на детето си, не следва към момента да се грижи за тях", каза Соня Чакмакова, организатор на протеста пред Българската национална телевизия.

 

Исканията на протестиращите подкрепя и бившият депутат от “Продължаваме Промяната” Велико Минков, който се бори за бащинството на малкото дете на Габриела.

 

"Надявам се да има справедливост. Аз съм тук като баща на едно от децата, които съда и социалните казват, че ако Габриела под домашен арест, тя трябва да ги вижда или да се грижи за тях и съм разтревожен, тъй като не знам дали тази майка ще бъде емоционално стабилна и децата ще бъдат ли травмирани от среща с нея", каза Велико Минков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама