НОВИНИ


Северна Корея предприе нова серия от ракетни изпитания

1 3988 30.01.2024
Северна Корея предприе нова серия от ракетни изпитания
Севернокорейският диктатор Ким Чен Ун БГНЕС

Северна Корея предприе нова серия от ракетни изпитания днес, разширявайки последните си оръжейни тестове, съобщиха военните в Сеул.


Водещи анализатори са на мнение, че е възможно тези оръжия да са предназначени за Русия и войната й в Украйна, посочва АФП.

 

Този месец Пхенян извърши тестове на, както я нарече "подводна ядрена оръжейна система", на хиперзвукова балистична ракета на твърдо гориво и на ново поколение от стратегически крилати ракети.



Отношенията между Северна и Южна Корея рязко се обостриха, след като Ким Чен-ун обяви Сеул за принципен враг, сближавайки се с Москва, включително, както твърди Вашингтон, с оръжейни доставки за войната на Русия в Украйна.

 

Южнокорейските военни отбелязаха, че са регистрирали изстрелване на няколко крилати ракети днес и провеждат детайлен анализ като същевременно засилват наблюденията в сътрудничество със съюзника си САЩ.

 

За разлика от балистичните им аналози, тестовете на крилати ракети не са забранени от настоящите санкции над ООН над Пхенян, пише АФП.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама