НОВИНИ


Скандалът с Правителствената болница може и да стигне до здравната комисия в НС

11 3692 30.01.2024
Скандалът с Правителствената болница може и да стигне до здравната комисия в НС

“Мога да попитам какво се случва, но няма и точка “Разни” в дневния ред и съответно няма механизъм, по който въпросът да бъде повдигнат”.


Това е краткият отговор, който д-р Александър Симидчиев, депутат и член на здравната комисия в Народното събрание даде пред ФрогНюз.

 

Медията ни потърси Симидчиев, за да разбере дали на днешното заседание ще бъде обсъден скандалът с правителствената болница “Лозенец” и опита на ръководството да отстрани д-р Добри Хазърбасанов, осветил схема с клинична пътека за над 300 хил. лева. Днес от лечебното заведение хвърлиха вината върху Хазърбасанов, но същевременно признаха за лошите практики. Още вчера потърсихме отговорите на институциите, за да разберем какво ще предприемат. В момента “Вътрешен одит” към здравното министерство извършва проверка, възложена от министър Христо Хинков. От Изпълнителна агенция “Медицински надзор” също все още не са отговорили на запитванията ни, въпреки че поеха такъв ангажимент. Не успяхме и да се свържем с председателя на здравната комисия Костадин Ангелов, за да разберем запознат ли е с изпратеното от лекарите в “Лозенец” писмо. Вчера единствено на обажданията ни откликна именно д-р Симидчиев, който заяви, че въпросът не е обсъждан до момента. От предвидения дневен ред на заседанието изглежда няма и да има такава възможност. 

 

Очакваме да разберем каква ще бъде процедурата, ще се стигне ли до обсъждане на въпроса.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама