НОВИНИ


Борел: Победата на Украйна във войната е най-добрата гаранция за сигурността на Европа

11 3505 30.01.2024
Борел: Победата на Украйна във войната е най-добрата гаранция за сигурността на Европа
Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел БГНЕС

"Победата на Украйна във войната е най-добрата гаранция за сигурността на Европа, а имперските амбиции на Русия трябва да бъдат изпратени на бунището на историята."


Това пише Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел в статия, публикувана във френското издание L'Obs.

 

В текста топдипломатът набляга на обстоятелството, че "днес в света отново има изявления, че Украйна не може да спечели войната срещу Русия и затова страните трябва да се помирят... Тези идеи бяха погрешни през 2022 година и остават погрешни днес. Не трябва да им позволяваме да оформят нашата политика спрямо Украйна“, настоява Борел.

 


По думите му победата на Украйна в противодействието на руската агресия е най-добрата гаранция за сигурност за Европа, тъй като след войната Москва ще редуцира натиска върху своите съседи, ще улесни пътя на Киев към членство в ЕС и ще позволи на Европа, както и на света, да пренасочи вниманието си към много други предизвикателства.

 

"С наша помощ Украйна може да изпрати имперските амбиции на Русия на бунището на историята. Това трябва да ръководи нашите действия и мисли“, смята Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама