НОВИНИ


И учениците в София-област минават на онлайн обучение

0 3552 30.01.2024
И учениците в София-област минават на онлайн обучение
личен архив

София-област преустановява присъствения учебен процес от 1 до 7 февруари. Решението е на РЗИ-София и е съгласувано с Министерство на здравеопазването.


Със заповед на директора на РЗИ-София се преустановяват и всички извънкласни занимания в областта.

Очаква се обаче Министерство на образованието да съобщи до края на деня дали децата ще бъдат пуснати в т.нар.  „грипна ваканция“ или ще преминат към онлайн обучение.

 

Грипната епидемия за София-област е удължена до 7 февруари заради повишаващия се брой на заболелите от остри респираторни заболявания, уточняват за bTV здравното министерство.

 

В сила остават всички вземи към момента мерки – преустановяване на женските и детски консултации, на свижданията в болниците и домовете за социални грижи и на имунизациите и реимунизациите.

 
Освен това децата, които посещават ясли и градини, ще бъдат подлагани на стриктен контрол, като болните ще бъдат връщани. В болниците пък трябва да се спазват стриктно всички мерки за борба с грипа и ОРЗ.

От утре (31 януари) учениците от областите Варна, Пазарджик и Перник преминават към онлайн обучение. Министърът на образованието и науката издаде заповед за организиране на онлайн занятия след препоръка на Регионалните здравни инспекции (РЗИ), съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

 

В областите Варна и Пазарджик неприсъствено ще се учи до края на седмицата - 2 февруари, а в област Перник онлайн обучението ще продължи до 9 февруари, включително.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама