НОВИНИ


Финансовият министър предлага студентите да се образоват безплатно по Програмата „Стамболов“

24 3708 30.01.2024
Финансовият министър предлага студентите да се образоват безплатно по Програмата „Стамболов“
БГНЕС

"Добре е българските студенти да могат да се възползват от безплатно образование. Начинът, по който това трябва да стане, според мен, е както Програмата „Стамболов“. Ако се възползвате 5 години от безплатното образование, след това да имате задължение да работите 2,3,4 години в страната, за да може пък страната да си върне инвестицията, която е направила в студента".


Това коментира пред журналисти финансовият министър Асен Василев. 

 

Евентуален политически проект на Румен Радев той коментира така: "Силно се надявам, че не, това е в противоречие с Конституцията, но това е въпрос, който трябва да бъде зададен на Радев".

 

От новините чувам най-разнообразни слухове. Държавата трябва да спре да се управлява по слухове и институциите да си влязат в ролята. Ако има нещо за разследване, да се разследва. Ако има нещо за съд, съдът да се произнесе. Докато се опитваме през слухове, престрелки и недомлъвки да става нещо, просто няма да имаме нормална държава.

 

 

"Институциите трябва да започнат да си вършат работата. Това беше идеята на конституционната реформа. Сега трябва да се избере нов ВСС, нов Инспекторат към ВСС, който да подсигури, че най-накрая правозащитната система ще започне да работи като хората. Докато това не стане, всичко ще бъде разкази по картинка: кой казал, кой не казал. Затова си има съд, има си и прокуратура", подчерта Асен Василев.

 

Личните очаквания на Асен Василев са за малко смени на министри след ротацията на кабинета, а структурни промени - по-скоро не очаква да има. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама