НОВИНИ


Кандидатът за президент на Русия Б. Надеждин: Путин е срещу мен, но Бог е с мен

13 4777 30.01.2024
Кандидатът за президент на Русия Б. Надеждин: Путин е срещу мен, но Бог е с мен
Владимир Путин, Борис Надеждин

Борис Надеждин, кандидат за президент на Русия, 60-годишен политик ветеран, с опит в областта на физиката, обещава да сложи край на "фаталната грешка" на Путин в Украйна, да спре мобилизацията и да освободи политическите затворници, включително Алексей Навални. Той също така обещава да отмени законите срещу ЛГБТК и военната цензура.


Надеждин беше критикуван от някои, че е двусмислен по отношение на статута на Крим, незаконно анексиран от Русия през 2014 г., както и наскоро окупираните територии в Източна Украйна. Той каза, че трябва да бъде оставено на техните жители да решат от коя държава искат да бъдат част. дст нап я И въпреки че той критикува войната в Украйна като "фаталната грешка" на Путин, той я нарича "специална военна операция", евфемизмът, измислен от Путин. Надеждин защитава това като необходима предпазна мярка, за да се избегне нарушаване на законите за военна цензура.

 

Сега Надеждин трябва да предаде 100 000 подписа, които трябва да бъдат разпръснати в най-малко 40 региона, в Централната избирателна комисия на Русия до края на януари.

 

Говорейки с POLITICO в четвъртък по телефона, Надеждин отдаде успеха си досега на "редица чудеса" и "удивителни неща".

Първото беше, че успя да накара либералната партия "Гражданска инициатива" да го подкрепи, намалявайки броя на административните пречки, пред които е изправен.

 

Второто, че хиляди хора започнаха да даряват пари и да се записват като доброволци.

 

Третото чудо се случи в началото на януари, когато редица влиятелни руски опозиционери, повечето от които живеят в изгнание, се изказаха в подкрепа на дългосрочната му кандидатура.

 

"Можете да го наречете Бог или съдба, но има осезаема сила, която движи кампанията ми", каза Надеждин.

 

Вместо като чудо, независими анализатори обясниха бума в популярността на Надеждин като знак за широко разпространено недоволство от Кремъл и войната му срещу Украйна. Мнозина обаче се чудят колко дълго може да продължи изкачването на Надеждин, преди да има намеса отгоре - Кремъл.

 

Но Надеждин каза, че никой от президентската администрация досега не се е свързал с него, за да го покани "на чай".

"Това е знак, че не знаят какво да правят с мен", каза той.

 

Друг опозиционен кандидат, Екатерина Дунцова, беше дисквалифицирана от изборните власти през декември заради "многобройни нарушения" в документите си.

 

И все пак Надеждин каза, че не пренебрегва петото чудо да се появи под формата на името му в бюлетината.

 

"Това, което правя сега, Бог го подкрепя", каза той, добавяйки, че произхожда от дълга линия руски православни свещеници.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама