НОВИНИ


Безлов: Убийството на Нотариуса прилича на това на Алексей Петров

6 4656 01.02.2024
Безлов: Убийството на Нотариуса прилича на това на Алексей Петров
Тихомир Безлов

"Това като че ли прилича на поръчково убийство. Прилича на случилото се с Алексей Петров, имаме такъв тип убийство". Това каза Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията по повод разстрела снощи в София на Мартин Божанов.


"Доста брутално и като че ли организирано престъпление. Доколкото разбирам в този комплекс има камери, така че нека видим какво ще покаже разследването", смята Безлов.



Той определи, че Мартин Божанов е "особен престъпник", осъден с отнето имущество.

 

"Това, което напоследък си спомняме са случаите с посредничеството му - предлагане на плащане, за да се промени разследване на случай. Има оплаквания на съдии от него за разследвания в Плевен и в София", допълни Безлов.

 

Тихомир Безлов подчерта, че подобен тип престъпления често остават неразкрити.

 

Мартин Божанов, известен с прякора Нотариуса, е бил застрелян вчера вечерта. Това е станало в столичния квартал "Горна баня". Убийството е станало според около 20:00 часа в комплекса "Глория палас", съобщават от МВР.



На този етап няма заподозрени за разстреляния тази вечер в София Мартин Божанов. На брифинг от полицията съобщиха, че се касае за убийство. Първоначалните находки са, че се касае за изстрели с огнестрелно оръжие. Божанов е застрелян в тяло и главата, каза заместник-градският прокурор Иво Илиев. По думите му започва разследване за убийство. 

 

Името на Мартин Божанов - Нотариуса се появи в разследване на Антикорупцционния фонд (АКФ) за ресторантьора Веселин Денков, който бе арестуван по нареждане на Специализираната прокуратура. В него бяха излъчени записи на разговори, които бившата миска Ивайла Бакалова, която живее с Денков на семейни начала, е направила с адвокати и консултанти, докато Денков е бил в ареста през септември 2020 г. В тях се коментират суми, които да се дадат на магистрати, за да бъде пуснат арестуваният. Става дума за сума от 100 000 евро и нагоре. Един от споменатите в разследването е именно Мартин Божанов.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама