НОВИНИ


Обмислят въвеждането на противоепидемични мерки във връзка с разпространението на грипа и в София

1 4701 01.02.2024
Обмислят въвеждането на противоепидемични мерки във връзка с разпространението на грипа и в София
личен архив

Столичната Регионална здравна инспекция обмисля въвеждането на противоепидемични мерки във връзка с разпространението на грипа.


Предвижда се те да влязат в сила от следващата седмица. Новите правила ще касаят най-вече лечебните заведения и детските и учебни колективи.

 

Междувременно София-област преустанови присъствения учебен процес от 1 до 7 февруари, реши Областният оперативен щаб за противодействие на епидемии.

 

Заради повишената заболеваемост щабът взе решение за въвеждането на нова мярка - учениците в цялата Софийска област да преминат на онлайн обучение.

 

Продължава действието на въведените до момента мерки, които са, както следва:преустановяват се плановите консултации на бременни жени и детските консултации;





преустановяват се профилактичните прегледи, задължителни имунизации и реимунизации в амбулатории за първична извънболнична помощ;
в детските градини и ясли да се провежда стриктен сутрешен филтър;
преустановяват се свижданията в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в тези за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни. 


За 5 февруари е планирано ново заседание на Областния щаб, по време на което ще бъде направена оценка на въведените противоепидемични мерки и ще бъде взето решение за тяхното преустановяване или продължаване.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама