НОВИНИ


Йово Николов: Хора като Мартин Божанов - Нотариуса имат много прегрешения

7 7090 01.02.2024
Йово Николов: Хора като Мартин Божанов - Нотариуса имат много прегрешения
Журналистът Йово Николов Стопкадър: Нова телевизия

„Хора като Мартин Божанов имат много прегрешения – на базата на всички данни, които са излизали за него. В същото време той е оплетен с висши кръгове в съдебната власт, които е експлоатирал доста успешно. В същото време, както стана ясно, е бил специалист по имотни измами и неслучайно прякорът му е Нотариуса”.


Това мнение изрази пред Нова телевизия журналистът от „Капитал” Йово Николов по повод показното убийство в София от сряда вечерта.

 

Според него има достатъчно факти по твърдението на директора на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев, според което убитият е свързан с 200 измами.

 

„Божанов е разследван още през 2004 г., заедно с истински нотариус, чиито права са отнемани на няколко пъти. Този човек има минало и то не е неизвестно на органите. В същото време той е имал самочувствието, че владее всички механизми за влияние върху съда”, отбеляза Николов.



„В „Капитал” миналата година беше направено разследване за хората, които са в обкръжението на въпросния човек и работят с него. Има трима-четирима адвокати, които са замесени в други сделки”, подчерта журналистът.

 

По думите му по-страшното, че тези хора са влияели и са заплашвали съдии, както журналистът на Нова телевизия Мариета Николова съобщи. „Въпреки че тези съдии са подавали сигнали до МВР и ГДБОП, институциите не са взели абсолютно никакви мерки”, коментира Йово Николов. Той изтъкна, че именно такава паралелна власт е причина хората в България да не вярват на правосъдната система.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама