НОВИНИ


Денков и седем министри се явяват на парламентарен контрол. Премиерът отговоря на въпроси за изкуствения интелект

0 3968 02.02.2024
Денков и седем министри се явяват на парламентарен контрол. Премиерът отговоря на въпроси за изкуствения интелект
БГНЕС

В предстоящото пленарно заседание в петък народните представители ще проведат парламентарен контрол, в който ще вземат участие 7 министри, както и премиерът акад. Николай Денков.


Премиерът ще отговори на един въпрос относно развитието на изкуствения интелект в България.

 

Калин Стоянов, министър на вътрешните работи ще отговори на седем въпроса относно проверки за нерегламентирана употреба на упойващи вещества, проблеми със системата на МВР и др.

 

Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова ще отговори на един въпрос относно промени в законодателство за по-добро насочване на помощните и социалните услуги за оказване на по-ефективна подкрепа при кризисни ситуации.

Галин Цоков, министър на образованието и науката ще отговори на четири въпроса относно продажбата на образователната платформа “Школо” на британска компания, изграждане на STEM центът в Национален детски комплект “Ястребино” и др.

 

Министърът на здравеопазването Христо Хинков ще отговори на два въпроса относно злоупотреби от страна на ръководството на “Специализирана болница за рехабилитация - Котел” ЕООД, както и относно липсата на финансиране за изграждане на хеликоптерна площадка на територията на болница “Св. Пантелеймон”.

 

Кръстю Кръстев, министър на културата ще отговори на девет въпроса относно състоянието и поддръжката на Националния исторически музей, мерки за подкрепа на деца с изявени дарби и др.

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов ще отговори на осем въпроса относно нерегламентирани сметища в община Кюстендил, наличие на опасни отпадъци на територията на община Карлово и др.

 

Кирил Вътев, министър на земеделието и храните ще отговори на седем въпроса относно схема за кражба на дървесина на територията на ДЛС “Тракия”, контрол върху популацията от бездомни кучета и др.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама