НОВИНИ


След ужасното насилие: Малтретираното 5-годишно дете в Пловдив отива при татко си

0 3905 02.02.2024
След ужасното насилие: Малтретираното 5-годишно дете в Пловдив отива при татко си
Снимката е илюстративна

Малтретираното 5-годишно момченце от Пловдив днес ще бъде предадено на грижите на баща си. Досега то бе настанено в центъра от семеен тип.


За скандалния случай се разбра в средата на януари. Насилието потресе цялата страна и предизвика огромен отзвук в социалните мрежи. Детето е било обезобразено след побой от страна на мъжа, който живеел с майката. На места косата на детето е горена и липсва. 



 

На 01.02.2024 г. съдът постанови „привременни мерки“ в полза на бащата по делото за развод между родителите, които не подлежат на обжалване. Бащата подаде заявление, че желае веднага да поеме грижите за детето, информират от отдел „Закрила на детето“ при дирекция „Социално подпомагане“ - Пловдив.

 

С оглед на гореописаните обстоятелства „Закрила на детето“ счита, че са отпаднали първоначалните обстоятелства, с оглед на които е предприетата мярка на закрила. Бащата е подписал договор за ползване на социални услуги (информиране и консултиране) в Център за обществена подкрепа към Комплекс за социални услуги за деца и семейства. Съдействал е на служителите и декларирал, че ще ползва подкрепа в грижите за детето от екипа на социалната услуга.



Директорът на дирекция „Социално подпомагане“ - Пловдив пък е издал заповед за прекратяване на настаняването на детето в социалната услуга. Предстои то да бъде предадено на бащата в днешния ден - 02.02.2024 г.

 

Бащата е подписал писмена декларация, че поема отговорност за живота и здравето на сина си.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама