НОВИНИ


Здравка Евтимова спечели грамота за най-добър автор от американската платформа Critters

1 5147 02.02.2024
Здравка Евтимова спечели грамота за най-добър автор от американската платформа Critters
Здравка Евтимова

Здравка Евтимова спечели грамота за най-добър автор от американската платформа Critters. Дипломът се връчва след традиционно гласуване в общността на читатели и писатели на научнофантастична литература, съобщава българската писателка.


Освен в категорията „Най-добър автор“ Здравка Евтимова е отличена с грамоти и за своя роман He May Wear My Silence („Той носи моето мълчание“). Книгата е получила най-голям вот в категориите „Най-добър научно-фантастичен и фентъзи роман“ и „Най-добър роман с елементи на магически реализъм“.

 

„Той носи моето мълчание“ постига и друг успех в платформата Critters. В тазгодишното 26-о издание на допитването като най-въздействаща предна корица читателите са определили илюстрацията „Storm Coming” (“Идва буря“). Тя е създадена от носителя на наградата „Хюго“ Боб Егълтън за книгата „Той носи моето мълчание“. Егълтън е носител на грамотата в тази категория.Романът „Той носи моето мълчание“ е издаден в Съединените американски щати от издателство Starship Sloane. То покани Здравка Евтимова да представи свой научнофантастичен роман, след като през януари 2023 г. нейният разказ „На Димитър – поет“ събра най-много гласове от миналогодишното издание на допитването на платформата Critters в раздела „Разкази с научнофантастични елементи“.

 

Тази година в гласуването са включени общо 41 категории - за най-добра антология, най-добър научно фантастичен и фентъзи роман, най-добро списание за научна фантастика, най-добър автор, най-добър илюстратор, най-добър редактор, най-добра критико-аналитична статия, отразяваща научно–фантастично произведение, най-добър роман с елементи на ужас, най-добър роман с елементи на магически реализъм, най-въздействаща корица на книга в областта на научната фантастика и други.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама