НОВИНИ


Спречкване между Радостин Василев и Искрен Митев. "Хората са ни изпратили в НС, а гледат такова падение"

10 4485 02.02.2024
Спречкване между Радостин Василев и Искрен Митев.

Нечленуващият в парламентарна група Радостин Василев и депутатът от "Продължаваме промяната – Демократична България" Искрен Митев са спречкали в пленарната зала днес по време на блицконтрола. Източници на ФрогНюз посочват, че Василев налетял на Митев, замахнал да го удари, но заради намеса на трети лица, това било предотвратено.


За случая съобщи Радостин Василев на брифинг за медиите в парламента, а Искрен Митев потвърди  за случилото се и добави, че председателят на парламента Росен Желязков се е ангажирал да вземе мерки, предаде БТА.

 

"Искам да се извиня на хората, които са ни изпратили в Народното събрание и гледат такова падение. Смятам, че когато има нещо подобно, то трябва да остане между хората, които са участвали в него. В случая имаше и свидетели, и зрители. Това се случи до председателя на Народното събрание и той се е ангажирал да вземе мерки", заяви Митев."Когато стане нещо такова, всеки един от участниците носи отговорност и аз в дебатите вътре в залата, където обикновено нерядко си обменяме реплики, нарекох Радостин – предател", разказа Митев. По думите му двамата стигат често до размяна на реплики.

 

"Явно този път от истината много го е заболяло, защото, ако не беше истина, той нямаше да реагира", коментира Митев.

 

"Тръгнах да поздравя премиера, който излизаше от залата и на влизане обратно в нея той ме блъсна с рамо, след което квесторите веднага се намесиха. След като видя, че квесторите се намесват, започна да размахва ръце и да вика", разказа още депутатът от ПП-ДБ, цитиран от БТА.

 

Относно твърдението на Радостин Василев, че Митев го е бутнал пръв, Митев посочи, че казаното от Василев изобщо не отговаря на истината."Има и двама свидетели, които могат да го потвърдят", добави Искрен Митев и разказа, че квесторът, който е станал свидетел на случилото се е изразил готовност да свидетелства, ако впоследствие бъде предявен иск.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама