НОВИНИ


Русия блокира видеоклипа към песента „Дим" в YouTube /видео/

8 5667 02.02.2024
Русия блокира видеоклипа към песента „Дим
Блокаж

Администрацията на услугата за видео хостинг YouTube, по искане на руските власти, блокира в Русия видеоклипа към песента „Димок“ на музиканта Ицык Ципер (истинско име Игор Циба). На това обърна внимание телеграм каналът Varlamov News . Клипът остава наличен в други страни.


При опит за отваряне на клип в Русия се появява съобщение, че съдържанието е недостъпно „поради правна жалба от правителството“. В материалите на регистъра на забранените сайтове в Руската федерация няма информация за клипа.


В същото време, както отбеляза Meduza, 10-часовата версия на видеото „Дим“ остана достъпна в Русия.

 

По-рано обществената организация „Ветерани на Русия“ поиска да бъде забранен видеоклипът към песента „Димок“, която се оплака в Генералната прокуратура на Руската федерация, виждайки песента като пропаганда на наркотични вещества.

 

В песента „Дим“ лирическият герой говори за това как „пуши, добре, не е като оборски тор“, а приятелят му „взриви локомотив“. Той също така споменава „афганистанец“ ( това е името, дадено на канабиса, който расте в Афганистан ) и казва, че е „трогнат до сълзи“.

 

Към момента на публикуване видеото към песента „Smoke“, публикувано през август 2023 г., е гледано повече от 16 милиона пъти. Броят на гледанията се увеличи значително през последните седмици. "Димок" е на първо място в YouTube в списъка на най-добрите клипове.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама