НОВИНИ


Кметът Терзиев обеща да бори корупцията, срещна се с антикорупционни организации

1 4284 03.02.2024
Кметът Терзиев обеща да бори корупцията, срещна се с антикорупционни организации
Васил Терзиев

Кметът на София Васил Терзиев и заместник-кметът с направление „Правен и административен контрол” Никола Лютов се срещнаха с представители на организации, които от години работят в областта на антикорупцията. За срещата съобщи кметът в профила си във Facebook.


"Антикорупцията е ангажимент, който дължим на всеки софиянец, който ни е гласувал доверието да управляваме общината", пише Терзиев.




"Гражданският контрол върху дейността на публичните институции е една от мерките за изсветляване на дейността, подобряване на отчетността и предотвратяването на лоши практики. Всяка от организациите, с които се видяхме, има специфичен опит, който искаме да интегрираме в СО. Един от важните елементи от обсъждането беше необходимостта антикорупционните мерки да бъдат сведени на ниво райони", казва още той.


"За мен и моя екип гражданският контрол и участието в дейностите на Общината е нашата мисия. Ще управляваме София заедно с гражданите на София. Както споделихме на срещата – има необходимост от вдигането на нивото на прозрачност и отчетност", е заявката на столичният кмет.


"Благодаря за участието, идеите и предложенията на Йордан Карабинов, експерт по антикорупция и представителите на Антикорупционен фонд, Transparency International Bulgaria, Българския институт за правни инициативи, Инициатива "Правосъдие за всеки", Institute for Market Economics, Програма Достъп до Информация/Access to Information Programme, Институт за развитие на публичната среда - IPED, Базелски институт за добро управление, Международния републикански институт, Център за либерални стратегии/Centre for Liberal Strategies, Американската търговска камара, BESCO - The Bulgarian Entrepreneurial Association", посочи той.



Никола Лютов беше назначен през декември м.г. за заместник-кмет по правни и административни въпроси в Столичната община. Той ще отговаря за управлението и структурирането на правните и административните процеси. 


ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама