НОВИНИ


САЩ и Великобритания нанесоха удари срещу 36 цели на хутите в Йемен

11 5000 04.02.2024
САЩ и Великобритания нанесоха удари срещу 36 цели на хутите в Йемен
БГНЕС

Съединените щати и Великобритания в събота нанесоха удари срещу 36 цели на бунтовниците хуси в Йемен, съобщава "Ройтерс".


Това е вторият ден от мащабните операции на САЩ срещу свързани с Иран групировки след смъртоносна атака срещу американски войски миналия уикенд.

 

Ударите поразиха пунктове за оръжия, използвани, за да атакуват корабите в Червено море.

 

Те са били нанесени на 13 места в цялата страна.



Това беше последният сигнал за разрастване на конфликта в Близкия изток, откакто избухна войната между Израел и Хамас на 7 октомври.

 

"Това колективно действие изпраща ясно послание към хутите, че те ще продължат да понасят по-нататъшни последствия, ако не прекратят своите незаконни атаки срещу международно корабоплаване и военни кораби", заяви шефът на Пентагона Лойд Остин.



Атаките са били подкрепени от Австралия, Бахрейн, Канада, Дания, Холандия и Нова Зеландия.

 

Припомняме, че в петък САЩ извършиха удари в Ирак и Сирия срещу повече от 85 цели, свързани с Корпуса на гвардейците на ислямската революция на Иран и милициите, които той подкрепя. Според данните са загубили живота си близо 40 души.

 

Това беше отмъщение за нападението с дрон миналата неделя, което уби трима американски войници и рани повече от 40 американски военнослужещи в Йордания.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама