НОВИНИ


Хутите: Атаките в Червено море ще продължат въпреки американските и британски удари

7 4882 04.02.2024
Хутите: Атаките в Червено море ще продължат въпреки американските и британски удари
БГНЕС

Йеменските хути заявиха, че американските и британски въздушни удари няма да ги възпрат, след като десетки техни цели бяха поразени в отговор на продължаващите нападения в Червено море.


Късно снощи за трети път американски и британски военни извършиха въздушни удари срещу оръжейни складове, ракетни установки, противовъздушни системи и радари на хутите, чиито нападения в Червено море в знак на солидарност с палестинците в Ивицата Газа дебалансират световната търговия. 

 

Търговското корабоплаване по маршрута през Червено море е спаднало с една трета от 11 януари. 



Ударени са били 36 цели на хутите на 13 локации, се посочва в изявление, в което се допълва, че и други страни, освен САЩ и Великобритания, са оказали подкрепа за операцията. 

 

Говорител на хутите съобщи в социалната платформа "Екс", че е имало 48 въздушни удара, които "не ще останат без отговор и наказание", а друг представител на подкрепяната от Иран групировка отбеляза, че нападенията в Червено море ще продължат, докато Израел не прекрати военната си операция в Ивицата Газа. 

 

Междувременно израелските военновъздушни сили извършиха нападения по въздух с изтребители и дронове в южните градове Хан Юнис и Рафах.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама