НОВИНИ


Вътрешният министър: Продължава събирането на доказателства за убийството на Мартин Божанов

7 4252 04.02.2024
Вътрешният министър: Продължава събирането на доказателства за убийството на Мартин Божанов
Вътрешният министър Калин Стоянов БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че продължава събирането на доказателства във връзка с извършеното тази седмица убийство на Мартин Божанов с прякор Нотариуса.


"Работи се много активно, бих казал - денонощно. Събират се факти, доказателства, които на момента следва да се анализират, да бъдат прикрепени или съответно отхвърлени към някоя от версиите, които са изведени", посочи той, цитиран от БНР.

 

По думите му колкото по-малко говорим, толкова по-голяма е вероятността да достигнем до някои от извършителите.



Припомняме, че тази седмица прокуратурата съобщи, че срещу убития Божанов е имало разследване за имотни измами, пране на пари и принуда на магистрати, като е било въпрос на време да му бъде повдигнато обвинение.

 

Нотариуса беше убит в затворения жилищен комплекс "Глория палас" в столичния квартал "Горна баня" на 31 януари около 19.20 часа. Комплексът е известен и като "Дипломатическия клуб". Първоначално се смяташе, че убийството е станало пред очите на съпругата му и двете му деца, но впоследствие шефът на столичната полиция обяви, че сигналът за убийството е бил подаден с около 50-55 минути закъснение след стрелбата, като съпругата му, която го е подала, е казала пред полицията, че тогава го е намерила.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама