НОВИНИ


Съдия Цариградска: Зад Мартин Божанов вероятно е имало структури, функциониращи от десетилетия

8 6018 04.02.2024
Съдия Цариградска: Зад Мартин Божанов вероятно е имало структури, функциониращи от десетилетия
Съдия Владислава Цариградска Стопкадър: bTV

„Зад Мартин Божанов не мисля, че е имало един човек, аз подозирам, че това са структури, функциониращи от десетилетия. Вероятно ще продължат да функционират още толкова, ако не се проведе истинско разследване, защото личността на Божанов, както и моята са без значение."


Това заяви заплашваната от Нотариуса съдия Владислава Цариградска в ефира на предаването „120 минути“ по bTV.

 

Tя е съдия в Районния съд в Луковит. Дело, по което работи, е причина да попадне в полезрението на Божанов и пет години тя и нейното семейство живеят в страх.

 

„Важно е тази адска машина за ликвидиране на хора и за дирижиране на вероятно не само съдебните процеси, вероятно и политическия живот да я няма. А това, което на мен ми е известно, аз съм убедена, че е известно и на прокуратурата, но тя не работи интензивно по тези данни, е, че много магистрати най-вече основно прокурори, а може би има и съдии са били част от тази група“, каза още Цариградска.Тя допълни че, може би прокуратурата ще прикрие най-същественото за Божанов.

 

„За мен е интересно защо прокуратурата едва сега е решила да предприеме евентуално някакви действия спрямо Мартин Божанов, след като на прокуратурата ѝ е известна от декември месец 2022 г. какво е установила Главна дирекция за борба с организираната престъпност. А то е данни за това, че има организирана престъпна група, в която участват и магистрати за оказване на натиск върху магистрати. А също така и за търговия с влияние от декември 2022 г. до края на април 2023 г., когато се образува досъдебно производство. Очевидно прокуратурата не желае да разследва това, което МВР е установило, когато най-умело и не за първи път ще извади вероятно имотните измами на Мартин Божанов и по някакъв начин ще спре или ще прикрие всичко останало, което всъщност е същественото за обществото“, посочи съдията, заплашвана от Нотариуса.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама