НОВИНИ


Ще излязат ли зърнопроизводителите на нов протест?

2 4161 05.02.2024
Ще излязат ли зърнопроизводителите на нов протест?

Зърнопроизводителите остават в протестна готовност, въпреки вчерашната среща между представители на сектора, премиера акад. Николай Денков и земеделския министър Кирил Вътев. 


В основата на исканията са помощ в размер на 500 млн. лева. Правителството вчера предложи 150 млн. лева в подкрепа на зърнопроизводителите през ДФ “Земеделие”. Премиерът Денков заяви, че ще се подпомогнат само бизнеси, които докажат, че са натрупали загуби през миналата година. Това обаче ще стане след подаване на декларациите пред НАП.Днес предстои на брифинг да стане ясно дали тази подкрепа ще бъде достатъчна, за да потуши напрежението. Брифингът е обявен за 11 ч. 

 

Ще си тръгне ли земеделският министър Кирил Вътев? От бранша настояват за оставката му преди дългоочакваната ротация на Николай Денков с Мария Габриел и заявките за рокади в състава на Министерския съвет. Премиерът обаче посочи, че въпросът с оставката на Вътев не е обсъждан.

 

"При готови текстове на законови промени, аз ще поема политическия разговор с лидерите и останалите министерства, за да се придвижат максимално бързо", заяви акад. Денков.

 

Вчера Денков заяви, че ще замине на визита в САЩ заедно с финансовия, енергийния и икономическия министър. За да довърши преговорите с бранша обаче, Денков ще остане у нас.

 

“Всеки министър има какво да обсъжда. Като се върнат ще представят пред медиите какво са свършили и ще се отчетат пред Народното събрание“, каза Денков.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама