НОВИНИ


Вървим ли към национална грипна епидемия?

0 3730 05.02.2024
Вървим ли към национална грипна епидемия?
личен архив

Не, нещата се подобряват. Имаме данни, че намаляват случаите. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков в отговор на въпрос вървим ли към национална грипна епидемия.


За София-град няма да има обявяване на грипна епидемия. За София-област все още са по-високи данните – от Министерството на образованието зависи дали ще е ваканция или онлайн обучение, обяви здравният министър.

 

Като цяло, има данни, че намаляват случаите, пречупва се върхът. Данните са, че случаите на грип намаляват и за София-град, и за страната, където имаше високи стойности, каза още проф. Хинков.





Днес изтичат вече обявените мерки в областите Плевен, Смолян, Габрово, Пловдив, Варна, Ямбол, Велико Търново и Хасково. В София-област и Шумен те ще важат до сряда включително, а в Перник и Пазарджик – до петък.
 

След исканията от страна на Синдикат „Образование“ към КТ Подкрепа са да бъде удължена междусрочната ваканция – предстои да стане ясно дали от просветното министерство ще променят решението си.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама