НОВИНИ


Проф. Вили Лилков: Има осъзнаване на отговорността и ще изберем председател на СОС

10 3586 05.02.2024
Проф. Вили Лилков: Има осъзнаване на отговорността и ще изберем председател на СОС
Общинският съветник от "Синя София" проф. Вили Лилков БГНЕС

"Целта е не само да заработи Столичният общински съвет, а да заработят по-ефективно институциите в Столична община, защото към момента са блокирани. Дневният ред на столицата е нарушен. Надявам се да се отпуши работата на СОС с избора на председател. Няма 100-процентов консенсус за гласуването за председател на сесията в четвъртък, "но колегите разговарят по-спокойно."


Това заяви пред БНР общинският съветник в София проф. Вили Лилков от "Синя София".

 

"Има осъзнаване на отговорността, която носим, и е ясно, че гласуване за една личност за председател не означава коалиция в СОС, от която се пазят някои политически сили, за да не ги обвинят в сглобка", обясни политическата ситуация на "Московска" 33 Лилков.

 

Той изрази мнение, че отново от ПП-ДБ, "Спаси София" ще издигнат кандидатурата на Цветомир Петров за председател. "На последната среща не е обсъждано име, предполагам, че от ПП-ДБ, "Спаси София" отново ще издигнат него", каза проф. Лилков. Той призна, че не знае дали са верни твърденията, че Цветомир Петров е човекът на Лена Бориславова, "според мен са спекулации".

 

Относно избора на председател на СОС общинският съветник коментира: 

 

"Най-добре е да бъде по-широка подкрепата, но това, което е ясно на всички, е, че ключът в разрешаването на кризата в СОС е в ПП-ДБ, "Спаси София" и ГЕРБ-СДС, тъй като те имат 37 общо общински съветници, достатъчно за избор на председател. И ние от "Синя София" ще подкрепим предложението от ПП-ДБ, "Спаси София", за да започнем да работим. Не може толкова месеци да си играем със софиянци и с интересите на града".Проф. Лилков прогнозира, че ще има драми при разпределянето на комисиите в СОС, "защото председателите са важни". От "Синя София" предлагат да се търси баланс при разпределяне на ръководните места.

 

"Ние не желаем ръководни места, само и само да заработи СОС. След председател следва да се изберат зам.-председатели и те заедно с лидерите на групите в СОС - председателския съвет",алармира общинският съветник.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама