НОВИНИ


Проф. Тагарев: Трябва да се готвим за война, рисковете нарастват

26 10372 05.02.2024
Проф. Тагарев: Трябва да се готвим за война, рисковете нарастват
Военният министър проф. Тодор Тагарев Стопкадър: bTV

"Трябва да се готвим за война, рисковете нарастват." Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV министърът на отбраната Тодор Тагарев.


Той бе категоричен, че Путин води политика, която води до милитаризиране на Черно море. Според него то е поле на интензивни военни действия. "Не можем да стоим отстрани и да гледаме, ние трябва да търсим решение“, подчерта военният министър.

 

„Начинът да гарантираме отбраната си е като инвестираме в собствените си способности, но и като работим заедно с нашите съюзници от НАТО, което включва разполагане на определени видове системи“, посочи още проф. Тагарев.



По повод днешната акция в ГДБОП и ДАНС, където към момента тече разследване за шпионаж в полза на Русия, министърът изрази мнение, че обществото ни е подложено на остра масирана информационна обработка и на нея понякога се поддават и служители на системата за сигурност.

 

Във връзка с визитата в САЩ, Тагарев коментира следното: „Имам уговорена среща на много високо равнище в Пентагона, която ще проведа онлайн“.



Относно БТР-ите, които предоставяме на Украйна, той каза, че машините ще бъдат транспортирани най-вероятно по ЖП до Украйна. "Не всичко зависи от нас, но ние вършим доста работа. Те се намират на различни локации в страната и трябва да бъдат подготвени", допълни военният министър.

 

По думите му се касае са машини, които стоят повече от 30 години и никой не проявява интерес към тях затова е нормално те да бъдат предоставени на Украйна, защото ще им бъдат от помощ.

 

"Това решение се прие много остро от страна на опозицията в парламента. Нека някой да отговори на въпроса, защо толкова дълго време не са използвани? По време на дискусиите в Народното събрание се чуха много екстравагантни идеи", добави проф. Тагарев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама