НОВИНИ


С тежка техника и готовност за блокиране на пътища: Фермерските протести продължават и утре

9 3605 05.02.2024
С тежка техника и готовност за блокиране на пътища: Фермерските протести продължават и утре
БГНЕС

Фермерските протести продължават утре в цялата страна с тежка техника и готовност за блокиране на пътища. Такова решение взеха и от Инициативния комитет на фермерите, които днес протестираха пред Министерството на земеделието, и организациите от Българската аграрна камара, които до вчера водиха преговори с правителството.


Възмущението от политиката на правителството е на път да събере отново разделения до днес бранш. До вчера членовете на аграрната камара водиха преговори с правителството и получиха обещания за категорични 150 млн. за сектор "Мляко плодове и зеленчуци" и за подвъпросни около 80 млн., с които зърнопроизводителите да получат по 10 лв. на декар, ако докажат, че работят на загуба. Това предложение като че ли устройваше бранша.

 

Хората в страната обаче решиха друго - протестни демонстрации трябва да има. Така, както решиха и от инициативния комитет на останалите организации, които бяха изолирани от преговорите, но пък още днес със запалена слама и разплискано мляко пред агроведомството настояха за оставката на земеделския министър.Недоволните дадоха срок на министър-председателя до 11 февруари да поиска оставката на земеделския министър и заплашиха, че в противен случай ще блокират с протестите си цялата страна.

 

Разделение в Българската аграрна камара няма, въпреки желанието за преговори и обещаните пари - протест ще има, без искане за оставка.

 

От инициативния комитет на искащите оставка са категорични, че разделение има само сред лидерите, но не и сред редовите земеделци.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама