НОВИНИ


И Пеевски иска парламентарна комисия да проверява Нотариуса

9 3529 06.02.2024
И Пеевски иска парламентарна комисия да проверява Нотариуса
Делян Пеевски БГНЕС

Председателят на Парламентарната група на ДПС Делян Пеевски предлага създаване на временна парламентарна комисия, която да провери фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса. Предложението идва в отговор на призива на гражданската организация „Антикорупционен фонд“, съобщават от пресцентъра на ДПС.


Ето какво още се казва в съобщението на ДПС:

 

"Правовата държава означава държава с обективна и независима съдебна система. Недопустимо е правосъдието да се случва по клубове и на тъмно. Това не е първият случай, в който се разкрива нерегламентирано влияние в правосъдната система, но трябва да бъде последният. Обществото трябва да знае какво се е случвало и нашата отговорност като народни представители е да осветим лошите практики и да направим така, че да бъдат невъзможни занапред.Парламентът, който е натоварен от Конституцията и хората с най-голяма отговорност за укрепването на правовата демократична държава и ние като народни представители им го дължим.

 

Със съгласието за промени в Конституцията и сформирането на евроатлантическото конституционно мнозинство, ние започнахме реформирането на правосъдната система, което трябва да довършим, за да възстановим държавността и справедливостта в името на хората".

 

Вчера от Антикорупционния фонд първи призоваха за създаването на парламентарна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата около дейността на групата на Мартин Божанов - Нотариуса. Убитият мъж стана разпознаваем в публичното пространство именно след разследване на организацията. 

 

ФрогНюз

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама