НОВИНИ


Министър Гвоздейков: Как никой не видя, че България най-накрая направи стъпки за спасяването на човешки животи?

9 3707 06.02.2024
Министър Гвоздейков: Как никой не видя, че България най-накрая направи стъпки за спасяването на човешки животи?
Георги Гвоздейков

"Искането на земеделците е за подпомагане с финансова помощ от държавата, но всяко едно такова действия трябва да има рамки, и то законосъобразно“. Това коментира транспортният министър Георги Гвоздейков. "Как никой не видя, че България най-накрая направи стъпки за спасяването на човешки животи?", посочи той относно реакцията на президента Радев.


"Води се диалог и мисля, че има решение, което е предложено на бранша. Въпрос на време е днес дали то ще бъде прието от браншна, и дали ще има съгласие за вид подпомагане към този бранш", каза той в ефира на bTV.
"Политическата обстановка в България зависи и от геополитическата обстановка. Знаете какво се случва около нас и в световен мащаб. Темата е нажежена. Очевидно държавата търси вариант за решаване на проблема и прави такова предложение. Правителството - премиерът и Министерството на земеделието правят това, което ще бъде от полза за държавата и в помощ на фермерите", заяви министър Гвоздейков.

 

По темата за медицинския хеликоптер той посочи, че такива каузи трябва да обединяват, а не да разделят обществото.

 

"Как никой не видя, че България най-накрая направи стъпки за спасяването на човешки животи? Как никой не видя, че ние започваме вече с упорити и силни крачки да вървим към Европа и да изравняваме стандарта с тях? Как никой не видях, че България закупува осем хеликоптера, за да изгради системата за спешна помощ?“, попита той.

 

"Ние притежаваме най-модерната техника, която притежава авиацията в момента", допълни още той.Транспортният министър коментира, че всеки един хеликоптер може да има лебедка, но не е било необходимо. А за да я използваш, трябва да има одобрени процедури.

 

"Три от общо осемте поръчани хеликоптера ще имат такова оборудване. При лошо време с едно натискане на копчето той може да кацне сам", заяви Гвоздейков.


"Към момента вече има шест лиценцизирани болнични летища. Повечето от тях са в София. Процедурите се движат, екипът е на подготвен, пилотите са на лице", посочи още той.
 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама