НОВИНИ


HBO се разделя с актьора Милош Бикович след критики, че подкрепя режима на Путин

1 4248 06.02.2024
HBO се разделя с актьора Милош Бикович след критики, че подкрепя режима на Путин
Актьорът Милош Бикович Х

НВО прекрати договора си с актьор заради обвинение, че подкрепя войната в Украйна, пише "Дедлайн". Става въпрос за Милош Бикович, който бе поканен да участва в новия сезон на сериала "Белият лотос".


Бикович е роден в Белград, но освен в Сърбия от години работи и в Русия. В България е популярен с ролите си във филмите "Южен вятър" и "Хотел Белград", както и в сериалите "Хотел Елеон" и "Гранд". Филмовата му кариера в Русия стартира с участие в лентата "Слънчев удар" на Никита Михалков. През 2018 г. държавният глава Владимир Путин връчи на Бикович диплом за принос към културата на страната, а през 2021 г. актьорът получи и руско гражданство.

 

Новината, че Милош Бикович ще вземе участие в сериала на НВО, генерира редица негативни коментари. Мигновена реакция дойде от украинското външно министерство, което попита НВО "не се ли притеснява да работи с човек, който подкрепя геноцида и нарушава международното право". Около седмица по-късно платформата съобщи, че преустановява договора си с Бикович и ще разпредели ролята му на друг актьор.



Към момента Бикович нито е осъждал нахлуването на Русия в Украйна, нито публично го е подкрепял. Той отхвърли обвиненията и ги квалифицира като "целенасочена кампания". В профилите си в социалните мрежи актьорът написа, че самият той е израснал по време на война, визирайки военните конфликти в Югославия през 90-те години и "не би пожелал на никого такова нещастие".

 

Въпреки че прекрати договора на актьора, НВО ще му изплати обещания хонорар. Бикович отбеляза, че ще го даде за благотворителност.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама