НОВИНИ


Земеделци заплашват, че протестите им могат да стигнат и до София

8 3527 06.02.2024
Земеделци заплашват, че протестите им могат да стигнат и до София
БГНЕС

Земеделските протести, които днес започнаха с двучасови блокади на ключови пътища, ще се разширяват през следващите дни, а следващата седмица могат да стигнат и до София.


Това заяви за БНР Костадин Костадинов от Българската аграрна камара, една от протестиращите браншови организации на земеделци.

 

"Машините са хиляди, които излязоха. Има запитвания от хора, които да се включат към протеста. Сега са по места, по два-три часа през тази седмица. Следващата седмица всички тези точки, които ги виждате, ще бъде пълно блокиране на страната. Всичко това ще тръгне за София", посочи председателят на Българската аграрна камара и добави, че няма "сигнали от властта" по основните искания на земеделците - изплащане на т.нар. украинска помощ за най-засегнатите сектори, подпомагане извън сегашната методика, основана на данъчните декларации."Голяма част от земеделските производители са избрали начин да се облагат 60/40. Там никога не си на загуба. Ще пресмяташ разходите 60/40 и облагаш другото. По декларация не можеш да излезеш на загуба. Всички малки са така", отбеляза Костадинов и поясни, че е нужно и приемането на специални закони за част от земеделските браншове.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама