НОВИНИ


Карлос Контрера: В абсурдна ситуация сме в СОС. Трудно големите партии ще се “допрат” една до друга

3 4055 06.02.2024
Карлос Контрера: В абсурдна ситуация сме в СОС. Трудно големите партии ще се “допрат” една до друга

Като общински съветници вече сме в една абсурдна ситуация. За мен е абсурд за толкова време да не може да с постигне базово разбиране поне как да започнем работа. Много трудно големите политически сили биха се съгласили "да се допрат“ една до друга. В този мандат, тъй като общинският съвет е доста фрагментиран и никой не е близо дори до някакво мнозинство като брой съветници, диалогът върви много трудно. 


Това заяви пред bTV общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. 

 

СОС все още не може да избере свой председател и заседанията буксуват вече месеци наред. Предстои да бъде направен нов опит за постигането на консенсус.

 

“Дори и да се стигне до избор на председател, това не ангажира никого с последваща подкрепа“, посочи общинският съветник от ВМРО.

Според него има признаци за намирането на формула, която да не бъде изтълкувана като сглобка или задкулисие. По думите му възприета е идеята да се върви към временно решение за избора на председател - до юли. 



“Беше ясно казано от представителите на ПП, ГЕРБ, БСП и “Възраждане“, че бъдеща подкрепа няма да бъде давана. Просто да преодолеем с едно временно решение – до месец юли да бъде избрана една фигура“, обясни Карлос Контрера.

 

Той заяви - възможните хипотези са две. Или този председател да бъде от големите партии, или от по-малките.

 

“Ако бъде избран кандидат, който е от по-малките, той не би могъл да наклони везните към някой от по-големите или към собствената си група. На него обаче ще му бъде изключително трудно да работи с всички. Ако бъде избран кандидат от ПП, има известни опасения, че може да се стигне до някаква форма на безобразия, т.е. злоупотреби", заяви Контрера.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама