НОВИНИ


Земеделците не са доволни от предложението на Денков. Главата на земеделския министър - още е на гилотината

7 3580 06.02.2024
Земеделците не са доволни от предложението на Денков. Главата на земеделския министър - още е на гилотината

Не виждам как може да се съгласим с това. Още повече данните за милиардни печалби, пришити на зърнопроизводителите. Това не отговаря на истината. Това е за целия земеделски бизнес. Включени са и резултатите на преработвателните предприятия. Има тънък момент - една голяма част от зърното стои по складовете, не е продадено, а ако бъде продадено на сегашните цени, загубите ще лъснат веднага. Продължаваме да искаме оставката на министър Вътев и да смятаме, че от там тръгнаха проблемите. Министър Вътев се опита да раздели сектора, прехвърля горещия картоф на МС.


Това коментира пред bTV председателят на Асоциацията на земеделските производители Венцислав Върбанов, след като премиерът акад. Николай Денков заяви, че има готовност с основните точки в новия меморандум, който трябва да бъде подписан с протестиращите земеделци. Той ги покани на среща в Министерския съвет утре в 18 ч."Още не сме поканени на тази среща. Само сме чули за нея. Всички работят и имат нужда от подкрепа. Не говорим за тези, които печелят и губят. Има европейски принципи. Да видят какво направи румънското правителство. Нека да прочетат показанията им за получаване на украинската помощ за миналата година, да видят, че фирмите, които кандидатстват, да не са в затруднено финансово положение. Как може едновременно да декларират, че са на загуба и не са в затруднено финансово положение?", попита Върбанов.

 

Земеделският министър Кирил Вътев по-рано днес заяви, че няма проблем да си подаде оставката, но това няма да стане под политически натиск.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама