НОВИНИ


НС създаде комисия за Мартин Божанов - Нотариуса и "SS" клуб. Бойко Рашков - против

5 3353 07.02.2024
НС създаде комисия за Мартин Божанов - Нотариуса и

Със 192 гласа "за", и само един "против" Народното събрание прие създаването на Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно наличието на нерегламентирано влияние в правосъдната система и обвързаност на представители на съдебната власт, несъвместими със стандартите за независимост и професионална етика.


Анкетната комисия се избира за срок от три месеца. За неин председател бе избран Никола Минчев от ПП-ДБ. Съпредседатели са Мануил Манев от ГЕРБ и Хамид Хамид от ДПС. 

 

Създаването на комисията дойде, след като се заговори за частния клуб “SS”, в който са се провеждали срещи с висши магистрати. За клуба съобщиха от Антикорупционния фонд. Според информацията той се е намирал на пешеходно разстояние от закритата вече Специализирана прокуратура и вътре се е влизало само със специални карти за достъп. Единственият глас “против” е на Бойко Рашков от ПП-ДБ, който счита, че създаването на комисията е “хвърляне на прах в очите”. Рашков счита, че Мартин Божанов - Нотариуса, който бе убит в столичния кв. “Горна Баня” е бил ниско в корупционната схема, а парламентът не може да се занимава с някакъв клуб. Рашков не вижда ефект какво ще стане като се разбере кой е влизал в клуба.

 

Не бе прието предложението на "Има такъв народ" комисията да бъде на паритетен принцип, предават от Българската национална телевизия. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама