НОВИНИ


Тагарев кахърен: Кадрите са основен проблем, само 22% от местата в НВУ са били запълнени през 2023

9 3995 07.02.2024
Тагарев кахърен: Кадрите са основен проблем, само 22% от местата в НВУ са били запълнени през 2023
Тодор Тагарев личен архив

Най-големият проблем на стратегическия анализ е кадровият въпрос, посочи Тодор Тагарев. Военният министър обясни, че спадът на кандидатстващи в Националния военен университет е огромен - само 22% от местата са били запълнени през 2023 година.


Стратегическият преглед в отбранителната политика на България ще се забави. Това обяви министърът на отбраната Тодор Тагарев по време на изслушването си в Комисията по отбрана към парламента, каза той пред журналисти.


Той каза, че на последното заседание на Съвета по отбрана към Министерството на отбраната седемте работни групи, които са натоварени с извършването на анализа, са представили своите доклади.


"Част от предложенията, с които излизат работните групи, достигат до равнище на зрялост, което ще ни позволи да предприемем мерки по-нататък", заяви Тагарев.

По думите му се готвят предложения за изменения в Закона за отбраната и въоръжените сили. Те ще бъдат представени скоро на народните представители.


Министър Тагарев ще внесе искане за удължаване на стратегическия преглед в Министерския съвет. Той смята, че реалистично анализът може да приключи към края на юни месец.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама