НОВИНИ


Надежда Йорданова: Ще направим всичко възможно за успешно и гладко преминаване през ротацията

8 3270 07.02.2024
Надежда Йорданова: Ще направим всичко възможно за успешно и гладко преминаване през ротацията
Надежда Йорданова Стопкадър: bTV

"Ние от "Продължаваме промяната - Демократична България" и партньорите ни от ГЕРБ-СДС, които поддържаме кабинета, си правим изводите от различните неудачи и ще подходим конструктивно и градивно. Вярвам, че ще направим всичко възможно за успешно и гладко преминаване през ротацията, защото дължим на хората отговорно управление, а не предсрочни избори."


Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ и бивш министър на правосъдието Надежда Йорданова, след като по-рано днес и ПП-ДБ, и ГЕРБ, чрез своите лидери, направиха категоричната заявка - искат новият министър на външните работи да е от тяхната партия.

 

"Разговорът за това кой да бъде външен министър след ротацията трябва да се води с аргументи. Считам, че не трябва да се ескалира през медиите", смята Йорданова.



Относно това, че според програмата за управление на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС след ротацията акад. Николай Денков трябва да е министър на образованието, народният представител отбеляза следното: "В живия живот обстоятелствата се променят. Нормално е след определен период от време политиците да оценяват отново определени обстоятелства. Въпросът за състава на Министерски съвет е комплексен. Не може да се коментира само един министър, трябва да се подходи комплексно. Убедена съм, че този въпрос ще намери решение", увери тя.

 

"През следващите дни трябва да се види докъде сме стигнали с управленската програма и всеки в сектора си да подготви работата за следващите девет месеца", уточни депутатът.



Запитана дали вече сглобката е тристранна, с участието и на ДПС, Надежда Йорданова каза, че правителството се подкрепя от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. По думите й ДПС подкрепя някои решения, които са свързани с евроатлантическата ориентация на страната.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама