НОВИНИ


Иван Таков: СОС се превърна в тепих за мазни пехливански борби

2 3921 07.02.2024
Иван Таков: СОС се превърна в тепих за мазни пехливански борби
Иван Таков

"Кой има полза от тази ситуация да продължава да бъде такава в Столичния общински съвет? Имаме вече повече от три месеца една безконтролна общинска икономика с едни безконтролни общински дружества, а в момента имаме една безконтролна общинска администрация. Така председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет Иван Таков коментира ситуацията в местния парламент, който все още не е избрал председател.


"В момента това обслужва единствено статуквото, което е било досега в Столична община, защото не се случват никакви промени в момента и няма как да бъдат направени те без работещ СОС. В последните три месеца полагаме много сериозни усилия. Много обидно е към гражданите е, че СОС се превърна в своеобразен тепих за някакви мазни пехливански борби и на дребни партийни сметки. Това не е честно към избирателите и гражданите на София. Ние положихме усилия, но ние не можем да бъдем част от нещо, след като виждаме, че няма разум. Стигна се дотам, че посегнаха с мазни ръчички и транжираха Паметника на Съветската армия", каза той в предаването "Лице в лице" по БТВ.


"София в момента имам чувството, че е сложена на масата на ротацията. Това не е справедливо към града, който е в аварийно състояние. Нали виждате целият отпор да не се избере председател на СОС от три месеца насам. Ту ГЕРБ не участват в разговорите, ту ППДБ били сърдити, защото на тях им се полагало, били най-големите, ИТН участва в разговорите, след това не участва, "Възраждане" щели да бъдат опозиция. Някой си измисля постоянно някакви причини. Не говорим за кукловоди, а за партийни централи, които имат интереси. Ние в сглобка не участваме, няма и да участваме. Имаме различни предложения, но като седнем на масата за разговори винаги се случва нещо. Оттук нататък ние ще сме много предпазливи в разговорите, защото ако така продължава в София няма да остане паметник", смята още Таков.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама