НОВИНИ


Лена Бориславова: Това поведение на ГЕРБ с многострадалните заклинания е с цел да ни изпратят на нови избори

37 5387 08.02.2024
Лена Бориславова: Това поведение на ГЕРБ с многострадалните заклинания е с цел да ни изпратят на нови избори
Лена Бориславова Стопкадър: Нова телевизия

"Няма договорка за външно министерство. Фиджи, Самоа и Катар са единствените страни, които съвместяват позициите на премиер и външен министър. Няма европейска държава, която си позволява подобно нещо."


Това заяви Лена Бориславова от Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“ в ефира на Нова телевизия.

 

Бориславова на няколко пъти наблегна на обстоятелството, че подписано споразумение за МВнР няма, независимо, че в управленската програма е ясно записано, че акад. Николай Денков след ротацията става вицепремиер и министър на образованието. ПП обаче настояват той да оглави Министерство на външните работи.

 

"ГЕРБ имат всички регулатори и цялата държавна администрация, която не може да бъде сменена за секунда. Във всяка областна администрация имат поне един заместник, ако не управител", каза още Бориславова и уточни:"Ако ГЕРБ твърдят, че нямат министър, да сменим Калин Стоянов".

 

Според члена на Изпълнителния съвет на ПП профилът на акад. Николай Денков е на един успешен премиер, който е признат от всички световни лидери и напълно изпълва обувките на външен министър.  
 

„Всеки трябва да ходи според примера и легитимацията. Видяхме че Борисов има такава в Унгария. Лидерите на ПП-ДБ имат своето признание от световните лидери и имат поименна покана на високо ниво“, допълни тя.„На хората не им е от значение на кой му се пътува, а да се намери работещо решение. Това поведение на ГЕРБ с многострадалните заклинания е с цел да ни изпратят на нови избори“, категорична бе Бориславова и поясни, че не участвала в преговорите, но имала информация, че от ГЕРБ поставяли на масата „отявлени“ имена от партията за министри.

 

Относно избора за председател на Столичния общински съвет Бориславова отбеляза следното: "Трябва да се спре това, което се случва, да се вземе решение и СОС да заработи. Защото, ако искаме да има резултати, трябва да се работи."
 
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама