ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 19 ноември

0 4042 18.11.2007
Предстоящо на 19 ноември

Новоизбраният СОС се събира на първо заседание; провежда се работна сесия на министрите на отбраната; заседава Националния съвет на СДС; продължават преговорите по Националния рамков договор за 2008 година.


Първото заседание на новоизбрания Столичния общински съвет ще започне в 10.00 ч. в заседателната зала на Столична община на V етаж. По време на първото заседание новоизбраните общински съветници, кметът на София , кметовете на райони и кметовете на кметства ще положат клетва. По време на първото заседание ще бъде избран и Председател на Столичният общински съвет.

На 19 и 20 ноември 2007 г. вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще вземе участие в заседанието на Съвета “Общи въпроси и външни отношения” на Европейския съюз. Заседанието е в разширен формат с участие на министрите на отбраната и министрите по въпросите на развитието на страните-членки на ЕС. Ще се проведат сесия по общи въпроси, две сесии по външни отношения, с участието на министрите на външните работи, и две съвместни сесии – на министрите на външните работи и на отбраната, както и на министрите на отбраната и на министрите по въпросите на развитието.

Министърът на отбраната Веселин Близнаков ще участва в работна сесия на министрите на отбраната и в заседание на Направляващия борд на Европейската агенция по отбрана. Акценти в дискусиите ще бъдат операцията „Алтеа” в Босна и Херцеговина, развитието на военните способности на Европейския съюз, дейността на Европейската агенция по отбрана. На работен обяд министрите на отбраната ще обсъдят сътрудничеството между ЕС и НАТО в контекста на мисиите в Афганистан и Косово, както и отношенията на ЕС с Африка. Същия ден ще се състоят и съвместни сесии във формат министри на външните работи и министри на отбраната и във формат министри на отбраната и министри по въпросите на развитието на страните-членки. Основните теми са европейската политика на сигурност и отбрана и операциите в Судан и Чад.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще открие новопостроения „Фериботен терминал Силистра”. Церемонията ще се състои от 11.00ч. Заедно с това ще се извърши и първият рейс на фериботната линия Силистра-Калараш. На събитието се очаква да присъстват кметът на гр. Силистра Иво Андонов, областният управител Светлана Велинова, депутати от областта. В 12.15ч. в хотел „Дръстър” концесионерът „Дунавски индустриален парк” ще представи своята бизнес програма за терминала. Министър Мутафчиев и представителите на местната власт ще направят официални изявления.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Националния съвет на Съюза на демократичните сили. Заседанието ще се проведе в парк-хотел “Москва” и ще бъде посветено на местните избори, бюджета за следващата година и други организационни въпроси.

От 11.00 часа продължават преговорите по Националния рамков договор за 2008 година между Български лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса. Разговорите ще се проведат в Националния център по опазване на общественото здраве (НЦООЗ).

В големия салон на БАН от 9.30 часа професор Жерард Муру от Лабораторията по приложна оптика ще изнесе лекция на тема: Европейски инфраструктурен проект “Екстремна светлина: ултрарелативиска оптика и атосекундна физика”. Представяне на подготвителната фаза от проекта ELI ще направи заместник изпълнителният директор на проекта д-р Филип Зейтун.

От 10.00 часа в сградата на МДААР ще бъдат отворени офертите на кандидатите, които са подали документи за участие в обществена поръчка с предмет изграждане на Национален електронен здравен портал и внедряване на личен електронен здравен запис за 40 хиляди служители от държавната администрация.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА Сдружение "Настоящи и бъдещи майки" ще даде пресконференция на тема “Поощрява ли бюджет` 2008 отглеждането на деца в България?”

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще приветства участниците в Първата международна конференция на Европейския съвет за външна политика. Форумът ще се проведе от 13.00 часа в хотел “Радисън”. В конференцията ще участват също Марти Ахтисаари, съпредседател на борда на Европейския съвет за външна политика и специален пратеник на ООН за Косово, Марк Ленард, изпълнителен директор на Съвета и министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова.

Високопоставена делегация от предприемачи под ръководството на Председателя на Източната комисия д-р Клаус Манголд ще посети България по покана на българския Министър-председател Сергей Станишев.

Кръгла маса на тема “Възпитателните училища-интернати – между обществената грижа и държавния дълг” ще се проведе в Заседателната зала на Върховния касационен съд в Съдебната палата от 9.30 ч.
Кръглата маса се осъществява в рамките на проекта ,,Добре дошли в обществото”, изпълняван от Съюза на съдиите в България с партньорството на Дружеството за религиозна и обществена подкрепа за лишените от свобода, Сдружението ,,Помощ за деца в риск” - Пазарджик, Българската психиатрична асоциация, Българската асоциация по психотерапия и Сдружението ,,Развитие на личността и човешките общности” – Плевен и с подкрепата на Държавната агенция по закрила на детето и Бюрото по труда – Плевен.
На събитието са поканени представители на съдебната власт, на Комисията по правни въпроси, Комисията по труда и социалната политика и Комисията по образование и наука към Народното събрание, министрите на правосъдието, финансите, труда и социалната политика, образованието и здравеопазването, директорите на възпитателните училища-интернати в страната, представители на професионалните организации на юристите и неправителствените организации, ангажирани със защита на човешките права, вещи лица, журналисти.

Федерация „Открит форум в БСП“ ще даде пресконференция от 13.00 часа в обновения пресклуб “София прес” на ул. Славянска 29, ет. 7. Темата на пресконференцията ще бъде “БСП след местните избори”.
Участие в брифинга ще вземат Красимир Премянов, председател на Федерация „Открит форум в БСП“, Орлин Димов, Ваня Иванова, Димитър Гронев.

Дискусионен форум на тема: „Професионалното финансово консултиране – състояние и перспективи”, организиран от Висшето училище по застраховане и финанси /ВУЗФ/ съвместно с Института на дипломираните финансови консултанти, ще се проведе от 14,30 часа, в Аулата на ВУЗФ /кв.„Овча купел”, ул. „Гусла” 1, срещу сградата на „София – БТ”/.. Форумът ще представи Програмата за обучение на Дипломирани финансови консултанти. Приветствие към участниците ще отправи Цветан Манчев – подуправител на БНБ.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама