НОВИНИ


Хекимян и Борис Бонев се хванаха за гушите и в ефир за "сватбите" и сценариите в СОС

20 10345 09.02.2024
Хекимян и Борис Бонев се хванаха за гушите и в ефир за
Борис Бонев, Антон Хекимян

Близо 13 часа продължи заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък. За да бъдат избрани зам.-председатели на Съвета, както и съставите на комисиите, съветниците удължиха дебатите си. Час преди края на заседанието от ПП-ДБ-СС напуснаха залата, недоволни от разпределението на комисиите, след като от общо 14 получиха само една.


Своите гледни точки какво се случи на заседанието на СОС представиха в ефира на „Здравей, България” общинските съветници Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС и Борис Бонев от ПП-ДБ-СС.


„Това, което се случи снощи, беше безпрецедентно и изключително срамно за Столичния общински съвет”, категоричен беше Хекимян. По думите му от ПП-ДБ-СС са абдикирали и показали неспособност да управляват София. „През последните три месеца столицата е заложник на властовите амбиции на Борис Бонев, на договорките му с Васил Терзиев и на слабото и немощно управление на ПП-ДБ-СС”, посочи още общинският съветник от ГЕРБ-СДС.


ПП-ДБ-СС имала „сериозни съмнения” за легитимността на среднощното заседание на СОС, подчерта той. „По правилник ние имаме право да заседаваме до 19 ч., а снощи приключихме в 21:30 ч.”, подчерта общинският съветник.

 

По думите на Бонев от ПП-ДБ-СС са били готови да преговарят за ключови комисии и с ГЕРБ-СДС, и с БСП.

 

„Червената сватба не беше между нас и БСП, а между ГЕРБ и БСП. На тази червена сватба кумуваха малките партии. Защо БСП идваха на всичките ни среши и казваха, че основната им задача е ревизия на управлението на ГЕРБ, а заедно с ГЕРБ избраха заедно председатели на едни от най-ключовите комисии?“, попита той.

 

Попитан това означава ли, че ГЕРБ ще управляват, Бонев отговори, че на вчерашните гласувания ГЕРБ, БСП и малките партии са гласували анблок. Хекимян му отговори, че когато нещо не се случва по негово желание, е проблем.

 

„Когато избрахме председател на СОС от ПП-ДБ-СС Бонев благодари на ГЕРБ и останалите. След това той и колегите му дойдоха на преговори без желание и намерение за каквато и да било отстъпка – имат кмет, председател на СОС и до последно държаха да овладеят и най-натоварените и важни комисии“, каза той.

 

„ГЕРБ овладяха най-важните комисии. Всичко това беше сценарии за овладяване на Общинския съвет. Не бяха избрани най-подходящите хора“, категоричен беше Бонев.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама