НОВИНИ


9 министри ще участват на редовния петъчен парламентарен контрол

0 2252 09.02.2024
9 министри ще участват на редовния петъчен парламентарен контрол
В парламента

9 министри ще участват на редовния петъчен парламентарен контрол. Премиерът акад. Николай Денков ще отговаря на два въпроса касаещи приетите условия на Австрия, за да може България да влезе в морски и въздушен Шенген. Той ще трябва да обясни и процедурата по връщането на лица от Австрия и от други страни, за които България е отговорна по Дъблинския регламент и поставеното допълнително условие от Австрия за частичното приемане на България в безвизовата зона на ЕС.


Мария Габриел, заместник министър-председател и министър на външните работи ще отговори на три въпроса от “Възраждане”.

 

Земеделският министър Кирил Вътев ще отговаря за прилагането на подхода “Водено от общностите местно развитие” ЛИДЕР с многофондова финансиране от Европейските фондове за споделено управление за периода 2021-2027 г.

 

Той ще обяснява и взетите мерки за преодоляване на последствията в горски територии след наводненията през юни 2023г. в общините Берковица и Монтана.

 

Вътев ще говори и за позицията на България по предложение за Регламент на Европейския парламент и на Съвета относно растенията, получени чрез геномни техники, храните и фуражите, произведени от тях.

 

Останалите министри на парламентарния контрол са: Зарица Динкова, министър на туризма; Юлиян Попов, министър на околната среда и водите; Димитър Илиев, министър на младежта и спорта; Андрей Цеков, министър на регионалното развитие и благоустройството; Атанас Славов, министър на правосъдието и Христо Хинков, министър на здравеопазването.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама