НОВИНИ


Сарафов се сети, че работят бавно и уличното правосъдие властва заради убийството на Нотариуса

5 2341 09.02.2024
Сарафов се сети, че работят бавно и уличното правосъдие властва заради убийството на Нотариуса

Софийска градска прокуратура закъсня с обвинението към Мартин Божанов с прякор Нотариуса. За съжаление уличната справедливост е по-бърза и ни изпревари.


Това заяви изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов по повод убийството на Нотариуса. Прокуратурата влезе с екип от 21 прокурори в Софийската районна прокуратура и започна проверки на редица дела, след като стана ясно, че Мартин Божанов - Нотариуса е замесен в схема за търговия с влияние. Преди дни властите влязоха и в клуб “SS”, свързан с Божанов, за който се твърди, че се е превърнал в плацдарм за вмешателство в съдебната система.

 

В него са влизали висши магистрати с карти за достъп.

 

Още преди дни стана ясно, че прокуратурата отдавна е работила по такова разследване и е била в готовност да повдигне обвинение на Нотариуса, но той е бил убит. СГП дори допусна, че екзекуцията му може би е свързана тъкмо с това досъдебно производство."Имам своите критики и към Софийска градска прокуратура и в съвещанията, които сме провеждали многократно съм искал от тях по-бърза, по-активна и по-динамична работа по делото. За съжаление обвинението им към Мартин Божанов закъсня. За съжаление уличната справедливост е по-бърза и ни изпревари”, заяви Борислав Сарафов. 

 

Според него скандалите, които генерира СРП показват, че именно там е “един от генезисите, където се руши постаментът на справедливостта”. 

 

"Ще ви припомня от моята дейност и моите изявления. Още при встъпването ми в длъжност поисках оставката на районния прокурор Невена Зартова. Назначих и ревизия на СРП и след резултатите от която поисках от Висшия съдебен съвет поисках да образува дисциплинарно производство срещу г-жа Невена Зартова. Междувременно както виждате продължиха да се генерират скандали и напрежение и се вижда, че именно тук е един от генезисите, където се руши постаментът на справедливостта. Има много десетки, стотици, хиляди достойни магистрати, прокурори, съдии и следователи. Но дори и 5-10-15 дела да са изтъргувани в някой клуб или някъде другаде под влиянието на някой лобист, това означава, че има огромен проблем и че се търгува със справедливост", коментира Борислав Сарафов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама