НОВИНИ


Включват нова категория в наградите “Оскар” от 2026 г.

0 2772 09.02.2024
Включват нова категория в наградите “Оскар” от 2026 г.

Нова категория на наградите "Оскар" включват през 2026 г. от филмовата академия. Отличавани вече ще бъдат и кастинг режисьорите. 


През последните години канстинг режисьорите настояват да получат нужната признателност в Холивуд. В изявление шефовете на Академията казаха, че те играят "съществена роля в създаването на филми". 


Новата категория се включва за пръв път от 2002 г., когато започнаха да отличават най-добрите анимационни филми. 


В момента на Оскарите се раздават 23 награди - въпреки че като цяло публиката се интересува главно от основните награди като най-добър филм, актьорски категории и най-добър режисьор. Академията не потвърди дали новата категория за кастинг ще бъде включена в официалната церемония. Решението вероятно ще се вземе по-късно. Този ход идва въпреки усилията на Академията да съкрати церемонията по раздаването на Оскарите през последните години в опит да задържи интереса на зрителите. Често шоуто продължава доста повече от планираните три часа.



Кастинг режисьорите са сред най-ранните служители, включени в нови филмови проекти, като играят ключова роля в оформянето на големите холивудски филми.


Каскадьорите също водят кампании за собствената си категория на наградите на Академията, но все още не са успели.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама