НОВИНИ


Кирил Петков отговори на ултиматума на Борисов: Липса на държавническо поведение, егоизъм

15 2455 09.02.2024
Кирил Петков отговори на ултиматума на Борисов: Липса на държавническо поведение, егоизъм
Кишрил Петков

"Да се заплашва с избори "2 в 1", защото не може да се съвмести един отбор, който вече работи, е не само само липса на държавническо поведение, а и някакъв вид егоизъм, който в този момент е абсолютно непродуктивен в разговорите ни. Казвам ясно, че от наша гледна точка този тип червени линии няма да проработи", каза той пред журналисти в парламента. Така съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков говори по повод поставения по-рано днес ултиматум от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов - или външно министерство остава за ГЕРБ при ротацията, или предсрочни парламентарни избори.


Ние никога не сме се навеждали, ако някой ни заплашва с нещо. Тук въпросът е да продължим да говорим - отговорността не е за един или двама човека, цяла България разчита на този диалог. Никога няма да се съгласим на каквото и да било, ако някой просто ни кара да го направим. Ако влезем в разговори и те осъзнаят, че е най-добре за следващите ротации е най-добре този отбор на акад. Денков и Мария Габриел да се сменя огледално всеки девет месеца, това е начинът да покажем единство пред целия свят, да не показваме нови лица всеки девет месеца и да има една нормална стабилност за държавата. Ако някой ни заплашва с предсрочни избори, ние не се плашим. Ако си играем на червени линии, никога няма да се наведем. Призовавам за нормално мислене и нормален диалог, който да продължи, но не през медиите, заяви Петков.


Не поставяме условия. Ако на нас някой ни поставя условия, ние не се навеждаме. Ние искаме диалогът да продължи. За да може тази структура да работи, трябва да има баланси, които да работят заедно. За да можем да работим всички заедно за България, трябва да работим в екип, посочи съпредседателят на Продължаваме промяната.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама