НОВИНИ


Независимо от изхода на преговорите: Земеделците излизат на национален протест във вторник

4 2330 09.02.2024
Независимо от изхода на преговорите: Земеделците излизат на национален протест във вторник

Независимо от хода на преговорите с властта днес - във вторник ще има национален протест пред Министерски съвет. Тази категорична заявка дадоха земеделците от Инициативния комитет, обединяващ 25 браншови организации в сектора. Срещата започва в 16:30 ч.


Четвърти ден продължават демонстрациите на земеделците. Властта днес ще направи нов опит за постигане на компромис като земеделският министър Кирил Вътев последно предложи всички в сектора да получат средства, но за най-големите парите да са най-малко. 

 

"Днес предстои те да потвърдят. Имат тази информация, следва да я обсъдят със структурите си и да дойдат с ясно решение дали одобряват или не", отбеляза Вътев.Исканията на протестиращите земеделски производители продължават да бъдат преразглеждане на предложението за разпределение на помощите и бюджета, които биха възпрепятствали масови фалити в българското земеделие, както и за ясни гаранции за законодателни промени, които да гарантират устойчивост на сектора, припомнят от Българската телеграфна агенция.

 

Земеделците вече обещаха, че няма да издигат блокади през уикенда. Днес обаче имаше демонстрации в цялата страна. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама