НОВИНИ


Оранжерийните производители - изолирани от срещата с Вътев в МС

4 2478 09.02.2024
Оранжерийните производители - изолирани от срещата с Вътев в МС

Оранжерийните производители са останали изолирани от срещата със земеделския министър Кирил Вътев в Министерския съвет, която би трябвало да сложи край на новата порция недоволство в сектора. 


Фермерите днес отново блокираха възлови пътни участъци в страната. 

 

Земеделците се зарекоха, че какъвто и да е изходът от тази среща, национален протест следващия вторник ще има. Фермерите искат преразглеждане на "Зелената сделка", защита на българското производство, компенсации на загубите от големия ценови срив на пазара, породен от вноса на евтина земеделска продукция от Украйна. Кирил Вътев последно предложи всички в сектора да получат средства, но за най-големите парите да са най-малко. Според думите на Вътев предстои това предложение да бъде прието. “Сега не ни допускат вътре и ни вадят някакъв списък, изпратен от министъра на земеделието кои ще преговарят. Ние сме национална асоциация на оранжерийните производители. 50% от оранжерийните производители членуват при нас. Другата оранжерийна асоциация има частен интерес”, каза Велин Георгиев от Национална асоциация на оранжерийните производители.

 

Част от протестиращите упорито твърдят, че министър Вътев се опитва да раздели бранша и настояват за неговата оставка. Георгиев обвини земеделския министър Кирил Вътев, че не защитава интересите на оранжериите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама