НОВИНИ


Кметът Терзиев: Аз ще бъда кмет за оставащите години от мандата

10 2604 09.02.2024
Кметът Терзиев: Аз ще бъда кмет за оставащите години от мандата
Васил Терзиев БГНЕС

"Независимо дали се харесва или не на "опозиционното мнозинство" на ГЕРБ, БСП и малките формации в Столичния общински съвет (СОС), аз ще бъда кмет за оставащите години от мандата", написа във Facebook столичният градоначалник Васил Терзиев.


"Бързаме да задвижим работата", а всъщност изглежда като замръзване в миналото. Това се случи в СОС вчера. Три месеца саботират работата за София. И то точно от ГЕРБ и БСП, които са разпарцелирали интересите си в столицата. Ще им кажа едно: хората на София се довериха на мен и моя екип. И виждат ясно как вие блокирате работата за града", пише още той.




"Столичният общински съвет трябва да вземе решение: ще работи ли за развитието на София или за “още от същото”. Защото за 3 месеца саботаж на разговори от ГЕРБ, БСП и други формации, накрая имаме избран председател и веднага “още от същото” и скрити договорки на тъмно.


Това противоречи на нашето разбиране за управление. Зад думите за справедливо, пропорционално разпределение на комисиите в СОС се случи поредното лицемерие. Защото и ГЕРБ, и БСП, и малките групи отказваха разговори за комисии. И днес имаме ново мнозинство в СОС - това на клубовете по интереси. Което ще запази ръководствата на общинските дружества и няма да можем да направим реформите там.


Говорителите на “опозиционното мнозинство” се втурнаха в медиите – с неистини, обвинения, пародия на политика. От всички страни – от ГЕРБ, БСП… Сякаш довчера не бяха те тези, които от години обричаха града ни на безвремие.


Злоупотребите са единственото, с което никога няма да направя компромис. Независимо дали злоупотреби с обществен ресурс, договорка или заровен боклук. И ще продължа да работя и да вадя на показ безобразията на това безвремие.


Работата за София ще продължи, но без вашите злоупотреби в СПТО, които са вече в прокуратурата. Или в “Екоравновесие”, където е пълно с неясни обществени поръчки. Или в “Гробищни паркове”, където и буквално, и преносно всичко е кал.




И ще продължим, за да върнем София на софиянци", посочва столичният кмет. 

 

По-рано днес, отново във Facebook, новоизбраният временен председател на СОС Цветомир Петров каза, че не приема начина, по който "набързо се предложиха и приеха от колегите от ГЕРБ, БСП, "Синя София“, "Има такъв народ" (ИТН), колегата от ВМРО и напусналите съветници от "Възраждане", председатели на комисии, без да се вземат предвид задълбочените разговори, които водихме по темата в изминалия ден".

 

"Надявам се, това да не е поредният опит за блокиране работата на кмета Терзиев, а всички заедно да положим усилия да оправдаем очакването на софиянци за един по-различен град, в който процесите се случват ясно и открито, заяви Петров. След близо три месеца на политическо противоборство, което се превърна и в реална опасност да се блокира развитието на София, искам да благодаря на колегите от политическите групи, които показаха, че все пак разумът може да надделее", пише новият председател.

 

Съпредседателят на "Продължаваме промяната"(ПП) Кирил Петков също коментира случилото се в СОС. В кулоарите на парламента той заяви, че в момента се сформира едно мнозинство между ГЕРБ, БСП и ИТН. "Те трябва да кажат: "Ние си ставаме мнозинство, комисиите ще си ги движим напред и ще атакуваме кмета, защото още не можем да приемем, че сме загубили София". Разбираме, няма проблем", заяви Петков.



"Но нека да си го кажем ясно - когато ГЕРБ, БСП и ИТН сглобят това мнозинство, трябва да носят и отговорността за действията на СОС", коментира Петков. По думите му няма нещо страшно, нещо невероятно. Съпредседателят на ПП каза, че вярват на кмета Терзиев и стоят зад него. "Ще му е ужасно трудно в СОС, когато има мнозинство срещу него, но такъв е животът", каза Петков.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама